Hälytinjärjestelmät

Hälytinjärjestelmissä käytämme pääasiassa DSC:n langallisia tai langattomia hälytinlaitteita. Omakotitaloissa käytetään yleisesti hälytystä kosteusvahingosta, tulipalosta sekä murtautumisesta. Hälytys voidaan siirtää suoraan vartiointiliikkeeseen tai esimerkiksi omaan matkapuhelimeen.

Murtohälytin ehkäisee tehokkaasti kotiisi tai liiketilaasi murtautumista. Murtohälyttimeen voidaan liittää erilaisia sensoreita havaitsemaan murto. Esimerkiksi liiketunnistin paljastaa kohteessa liikkuvan lämmönlähteen, lasinrikkotunnistin tunnistaa rikkoutuvan lasin äänen ja magneettikosketin reagoi avautuvaan oveen tai ikkunaan. Magneettitunnistimilla ja lasinrikkotunnistimilla voidaan toteuttaa ns. kuorisuoja jolloin hälytys on päällä nukkuessasikin antaen näin turvaa myös kotona ollessasi.

Palohälyttimet herättävät nukkuvat ihmiset poistumaan turvaan heti, kun sensorit havaitsevat palon syttyneen. Palohälyttimet ovat nykyään pakolliset 1 kpl/60m2. Palohälytys voidaan liittää hälytysjärjestelmään jolloin saat tiedon palosta vaikket kotona olisikaan ja näin saat apua paikalle pikaisesti ja ennätät ehkä pelastaa kotisi ja omaisuutesi. Palohälytin on tehokas ja halpa henkivakuutus kaikkiin tiloihin.

Kosteushälyttimet asennetaan haluttujen koneiden ja laitteiden alle hälyttämään vesivuodosta. Kosteushälyttimen avulla voit reagoida nopeasti ja ehkäistä massiivisten kosteusvahinkojen syntymisen. Hälytyksen tullessa voidaan ohjata vaikkapa veden pääsulkuventtiili välittömästi kiinni, jolloin ehkäistään suurempien vahinkojen syntyminen.

Kameravalvontaa toteutetaan kiinteistöissä henkilöturvallisuuden ja omaisuuden valvomiseksi. Kameravalvonta vaikuttaa ennaltaehkäisevästi rikolliseen toimintaan. Kameravalvonta on osoittautunut käyttökelpoiseksi myös poliisin suorittaessa rikostutkintaa. Valvontaa toteutettaessa on huolehdittava ettei valvonnan suorittaja tahattomasti ryhdy laittomaan toimintaan ja näin ollen itse syyllisty rikosoikeudellisesti tuomittavaan tekoon. MSD Electrics ei miltään osin vastaa toteuttamiensa järjestelmien lainmukaisuudesta vaan lopullinen vastuu on aina käyttäjällä. Lisätietoja rikoslaista ja henkilönsuojalaista tästä.

MSD Electrics, Autokallentie 4, 16300 ORIMATTILA, Puh. 03-777 1727